I fredags gjorde jag denna godbiten som en liten gå-bort-gåva till Ps farmor. Roligt att ge bort något hon kan ha i frysen och bjuda på när det kommer lite folk tycker jag :) Plus att jag älskar ju att baka som ni kanske märkt så ja, kan ju inte bli bättre :) Den blev fantastiskt god och inte alls så söt i smaken tack vare den mörka chokladen :) Efter en bit är man riktigt nöjd, det lovar jag er :) Kladdkaka med mörk choklad 1 dl rapsolja 2 dl socker 2 1/2 dl vetemjöl 1 nypa salt 2 msk bakpulver 4 msk kakao 60 g mörk choklad ( exempelvis denna från NutriNick eller Marabous 86 procentiga)¨ 1 msk vaniljsocker 2 ägg Olja och ströbröd för att smörja formen Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ägg, olja och socker i en bunke med visp till en slät smet. Blanda sedan de torra ingredienserna i en separat bunke och vispa sedan ner allt i ägg blandningen. Olja och bröa en springform och häll sedan över smeten. Stick i brutna chokladbitar och grädda sedan kladdkakan i ugnen i cirka 20-23 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt stå svalt och fasta till sig innan servering. Relaterade inlägg: Salt kladdkaka med toblerone RAW kladdkaka Centerkladdkaka RAW Bountykaka