Du som kanske hängt här inne ett tag kanske minns att jag brukade baka med surdeg förr? Närmare bestämt under 2021. Sen blev jag gravid med Henry, mådde illa i ungefär 20 veckor och tappade matlusten tillsammans med det. Och det gjorde surdegen också. Den dog. Och sen dess har livet varit fullt av annat, ja som du säkert förstår! Haha. Men, efter mitt och Linas besök på Vilgots Surdegsbageri ( Ursäkta men världens bästa tips i sommar, ÅK HIT!) som fina fina Felicia driver i Våxtorp har jag inte kunnat släppa tanken på att ge det ett nytt försök. Det kommer ju inte mäta sig med hennes magiska bröd, men ändå! Jag minns att jag älskade känslan av att göra degen på kvällen, låta den nattjäsa under natten och sen baka det morgonen efter. Nybakat surdegsbröd när man vill liksom, vem kan tacka nej? Denna gången lyckades jag dessutom kicka igång surdegen från grunden och den är fullgång att bubbla och idag har den matats, imorgon är den redo att bakas med. Jag tänker att mitt surdegsbakande kanske kommer bli något återkommande här på bloggen. Så snälla, låt oss hitta ett passande namn till denna surdeg? Har du några tips? Tipsa i kommentarerna. <3Kraaaam!