Att foodpreppa är en räddare för mig. Som självstående mamma skulle jag göra det nästintill omöjligt för mig själv att hinna med, om jag inte gjorde det. Jag vill, majoriteten av tiden ( 80/20) få i mig så ren och bra mat som möjligt, för att må så bra som möjligt, inifrån och ut. Hade jag inte foodpreppat hade jag haft svårt att göra det då tiden äts upp av annat. Ibland äter jag och barnen samma mat, ibland gör vi inte det. Skulle jag då stå och laga två rätter efter jobb och förskola varje dag skulle det bli ett enormt projekt. Det funkar inte för mig.Sen 6 månader tillbaka månadshandlar jag. Det innebär att jag storhandlar en gång i månaden. Utöver det handlar jag nästan inget ( förutom om jag behöver kompletteringshandla om något tar slut som verkligen behövs). Detta har gjort det så mycket enklare för mig. Enklare att planera men också så mycket billigare och mer ekonomiskt. Nedan listar jag lite tips på hur du kan komma igång med din foodprepp. Det behöver inte vara svårt och det behöver absolut inte ta mycket tid. Det kommer snarare ta mindre tid för dig om man slår ut det över det totala. Tips - Hur du kommer igång med din foodprepp:Planera för veckan: Oavsett om du veckohandlar eller om du månadshandlar som jag, planera vad du ska äta till veckan baserat på det du har hemma. Jag lagar alltid 8 matlådor totalt, dvs mat för fyra lunchlådor och fyra middagslådor. Avsätt en dag i veckan: För mig är det alltid söndagar. Oavsett om barnen är här eller inte. För mig funkar det väldigt bra men kom ihåg att det ska funka för dig också. Så utgå från dina egna förutsättningar och vad som funkar för dig. Annars blir projektet alldeles för stort.Passa på att laga när du redan lagar mat: Känns de två övre punkterna för stora, passa på att laga mat när du väl lagar. För visst lagar du mat ändå? Passa på att göra större mängd när du väl lagar mat. Inte bara för den middagen eller så att det blir en låda över. Gör storkok en gång i vecka när du lagar mat, så har du till matlådor under veckan som kommer. <3 Är du nyfiken på hur jag kom igång och äta mer antiinflammatoriskt, läs inlägget här (Klick!)..