Glad fredag fina fina ni 🌸 Mår ni bra i värmen? Vi hänger mestadels ute idag. Ingrid pendlar mellan gungan, sandlådan och hängstolen med Ipaden och jag har precis landat i en solsäng i skuggan efter att ha plockat bort lunchen. Och på tal om lunch, HERREGUD! Har inte kunnat släppa tanken på en pastasallad på länge och när min fina vän Jossan igår la upp på pastasallad va jag tvungen ska skapa en egen variant av denna ljuvliga sommarrätt! För visst är väl ändå pastasallad smidigt som bara den!? Typ till allt. Dessutom är jag alltid sugen på kall mat när det är varmt ute. Denna ljuvliga, hemmagjorda pesto är dessutom Himmelskt god, till typ allt. Har slutat köpa pesto på burk sen jag testade denna från Portionen under tians kokbok i vintras. Man slänger så snabbt ihop en egen som dessutom smakar godare. Så här får ni receptet på både peston och pastasalladen 😍 Hemmagjord pesto 100 g solroskärnor 10-15 st grönkålsstjälkar ( funkar även med blasten från morötter) 2 vitlöksklyftor 1 stor näve färsk basilika eller 1/2 paket fryst 2 dl rapsolja 100 g vegansk permesanost Gör såhär: Rosta solroskärnorna i en stekpanna. Mixa sedan grönkålsstjälkarna ( eller blasten), solroskärnorna, basilika, vitlök och Rapsolja i en Blender eller matberedare till en slät röra. Häll upp i en skål och rör sedan ned den veganska osten. Förvaras i burk i kylen. ljuvligt gott 😍 Pastasallad med hemmagjord pesto och vegansk mozarella Jag kokade Bönpasta, blandade sedan ihop det med den nygjorda peston, lite pinjenötter som jag rostat i en stekpanna och en vegansk mozarellaost. Enklare blir det inte minsann 😍 Till det serverade jag lax ( som obviously inte är veganskt) men det funkar ju med vilket gott tillbehör som helst!