I fredags gjorde vi hemmagjord pizza. Är så glad att jag börjat göra egen deg från scratch också. Det är något alldeles EXTRA. Speciellt denna degen, gjord på dinkelmjöl. Jag kommer inte gå igenom stegen här då receptet är ganska långt. Istället länkar jag till grymma Agnes blogg där ni finner receptet här (Klick!) Med inspiration från hennes ljuvligt goda tomatssås (som hon också delar recept på i inlägget) gjorde jag en egen variant av den tomatsåsen på det som fanns hemma. OCH HERREGUD! Hej smaksensation i munnen. Mums. Låt mig dela min variant av receptet. Så kan ni ju välja vilken ni vill göra. :D Ljuvligt god tomatsås 1 dl krossade tomater från Mutti (japp, vi köpte fel, skulle varit puré, men blev grymt ändå) 1 1/2 dl vatten 1 msk balsamvinäger ( hade bara röd hemma) 2 msk olivolja 2 tsk socker 2 msk oregano 1 tsk havssalt 1 nypa chiliflakes Gör såhär: Vispa ihop samtliga ingredienser i en kastrull på medelhög värme. Jag väntade ganska länge på att den skulle tjockna men upplevde aldrig att den gjorde det. Tror det berodde på att det va krossade tomater istället för tomatpuré. Men, det blev väldigt bra ändå. Jag rörde om i cirka 5 minuter. Ställ sedan undan tomatsåsen så att den svalnar medans du bakar ut den ljuvliga pizzadegen jag länkar till ovan. :D När degen väl var utbakad toppade jag den med ett rejält lager tomatsås, pressad färsk vitlök, vegansk ost med "mozarella taste" ( se bild ovan), färska champinjoner, färska tomater, ännu ett lager ost. Sedan gräddade jag pizzorna i ugnen på 250 grader i 8 minuter. De blev perfekta. Innan servering, på med Ruccola. ÄT OCJ NJUUUT! Och ja, angående den veganska "osten" tycker jag att den va grymt god. Smakar inte direkt mozarella skulle jag inte säga men enormt len och god i smaken och den liksom smälte i munnen. Mums!