Heeej fina du! Hoppas du har en härlig dag och njuter av fint väder, här är det verkligen ljuvligt. Jag fick mängder med frågor om frallorna jag bakade i söndags, och ja, jag fattar. Det verkar vara stor efterfrågan på gott, glutenfritt bröd. Jag själv har också haft svårt att hitta det. Men nu har jag lyckats hitta några recept som jag älskar och som jag varierar mellan. Jag har gjort om grundreceptet lite här, till det som passade mig och det jag hade hemma. Men även detta recept kommer från fantastiska Cecilia Folkesson ( @ceciliafolkesson ) och följer ni inte henna på Instagram så måste ni göra det. Hennes recept är goda och väldigt enkla att göra och baka. Hennes insta har blivit en riktig favorit! Så verkligen ett tips.Anledningen till att jag försöker äta så mycket glutenfritt som möjligt är för att det minskar inflammationen och smärtan i mina ben. Jag upplever att det är just gluten som jag är mest känslig emot och mår därför bäst och mest smärtfritt av att äta så lite av det som möjligt. Jag utesluter det inte, men jag har minskat väldigt mycket på det och det har gjort enorm skillnad för mig. Därför är tiden jag spenderar i köket den dagen jag foodpreppar väldigt viktig, det är då jag bakar bröd jag kan ha till veckan samt gör iordning mat. För att jag ska kunna äta sånt som min kropp helt enkelt mår bra av, för att jag ska slippa ha ont. Så, det va en väldigt lång utläggning om det. Här kommer receptet iaf :) Glutenfria frallor med Quinoamix2 1/2 dl kokt Quinoamix (jag använde Icas Vit Quinoamix, vilket blev grymt gott)2 dl mörkt teffmjöl2 dl helt bovete2 dl linfrön2 dl solroskärnor1/2 dl chiafrön1/2 dl fiberhusk1 msk bakpulver2 tsk salt7 dl vatten2 msk kokosolja2 msk lönnsirapGör såhär:Sätt ugnen på 175 grader och blanda sedan de torra ingredienserna i en bunke. Koka vattnet och blanda ner kokosoljan. Rör sedan ner vattenblandningen tillsammans med lönnsirap i mjölblandningen. Rör om ordentligt så allt mjöl fördelas och låt sedan degen stå och svälla i cirka 30 minuter. Degen blir väldigt kletig till en början men fastar till sig under de 30 minuterna. Forma sedan degen till 12 stycken runda frallor och pudra över lite teffmjöl. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Låt sedan svalna. Mums att fylla upp frysen med, dessa blev så goda!