Inlägget innehåller Annonslänkar för Meds Apotek! Hej käraste ni! Wow, så många ni va som blev nyfikna på dessa magiska frallor som jag bakade igårkväll. Rasmus älskade dom också! Och dessutom väldigt enkla att göra. Receptet hittade jag här (Klick!) men delar även det här nedan 😍 Jag handlar de flesta av mina glutenfria mjöler här (Klick!) (Annonslänk) Havrefrallor med russin 25 g jäst 8 dl ljummet vatten 345 g havremjöl ( gör eget genom att mixa Havregryn till mjöl) 180 g Bovetemjöl här (Klick!) eller durramjöl här (Klick!) (Annonslänk) 40 g psylliumfröskal (köpte mina här (Klick!)(Annonslänk) 2 msk honung ( eller Agave) 1,5 tsk salt Valfri mängd Russin ( går att välja bort lm man önskar) Gör såhär: Lös upp jästen i vattnet. Kör sedan bakmaskin ( eller med vanlig elvisp i bunke) tillsammans med honungen till en degvätska. Blanda samtliga torra ingredienser och tillsätt sedan mjölblandningen i degvätskan. Degen ska vara klibbig. Tillsätt tillsist russinen. Låt degen svälla i 5 minuter och rulla sedan degen till frallor och lägg på en plåt med Bakplåtspapper. Strö på lite havremjöl och hela Havregryn. Låt jäsa under bakduk i 75- 160 minuter beroende på hur varmt vatten du använt. Sätt ugnen på 225 grader ( jag kör på 200 grader varmluft) och låt de gräddas mellan 20- 25 minuter ( mina blev perfekta efter 22 minuter 😍). Låt frallorna svalna innan de äts 😊 Njuuuut!