Heeej kära ni ❤️ OCH trevlig måndag! Hoppas ni mår bra! Jag har precis käkat lite lunch och nu tar jag en kaffe i fåtöljen tillsammans med den sista kolabollen 🙄 Ja, de blir inte långvariga i kylen 😂 Så ska baka nya i eftermiddag tänker jag 😍 Vet ni vad jag tycker är kul? Att ni har blivit så taggade på mer recept sen jag börjat äta mer växtbaserad mat. Jag ska definitivt bli bättre på att fota och dokumentera recept när jag gör något. Dessutom väntar jag på ett helt gäng veganska och växtbaserad kokböcker som ska komma nu i början av veckan 😍 Men, dagens lunch blev i alla fall en Grönkålsbowl toppad med mango och Hummus. Inte särskilt svårt men så gott 😍 Jag har snöat in på Grönkål hörrni, allra helst Grönkålschips. För jösses så gott det är. Så ja, här kommer iaf receptet på dagens lunch! Grönkålsbowl med Hummus Grönkålsbowl: Färsk Grönkål ( jag köper som kvistar i påse) 1 röd lök Baby plommontomater Gurka Hummus: 1 förpackning kikärter 3 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 2 msk Ljus Tahini Saften från 1/2 citron (spiskummin är en god krydda att ha i, det hade jag inte denna gången) Gör såhär: Börja med Grönkålsbowlen. Riv av Grönkål från stjälkarna, skölj och lägg i en bunke. Ringla över Olivolja och massera in oljan i Grönkålen tills spänningarna i kålen har släppt. Krydda med salt, vitlökskrydda eller andr valfria kryddor. Hacka gurka, rödlök och tomat och blanda allt i bunken. Häll av kikärtsvätskan ( ta till vara på den om ni vill för den går tydligen att baka med 😍) och skölj Kikärterna under kallt vatten. Hacka vitlöken. Mixa sedan Kikärter, saften från citronen, tahinin och vitlöksklyfta med en stavmixer eller mixer. Tillsätt olivoljan och Mixa samman allt till en röra. Salta och peppra efter smak. Klart 😍 Toppa grönkålssalladen med Hummus. Jag hade även lite Färsk mango😍 Mums!