God förmiddag kära du,Och ett skepp kommer lastat med HASSELNÖTSKRÄM aka Nutella. Förlåt men snälla rara så gott detta blev. Jag, personligen, är inte något fan av vanlig Nutella, tycker det är alldeles för sött för min smak. Men, har samtidigt känt ett sug efter något annat än jordnötssmör att toppa mina bowls med den senaste tiden. Så japp, jag slängde ihop egen. Det är enkelt och det är, med handen på hjärtat, så mycket godare enligt mig. Toppade en smoothiebowl med det idag, och snälla så gott det blev. Och givetvis va ni många som röstade Ja på att ni ville ha receptet igår så det kommer här :D Hemmagjord Nutella ( Hasselnötskräm)2 1/2 dl rostade hasselnötter utan skal1 msk kokosolja3 msk kokossocker2 msk kakao1 dl - 1 1/2 dl kokosmjölk ( Beroende på önskad konsistens på nutellan)1 nypa saltGör såhär:Lägg nötterna i en matberedare och kör tills nötterna blivit till en kräm. Det kan ta en liten stund så kör på tills det är ordentligt krämigt. Lägg sedan till resten av ingredienserna ( börja med 1 dl kokosmjölk och lägg sen till om du önskar) och låt matberedaren gå ett tag. Klart när du fått en ljuvlig, chokladig kräm i den konsistens du önskar. Häll upp på burk och förvara i kylen :)