Så himla roligt att ni alltid frågar efter recept på maten jag käkar nu för tiden. Det är sällan något komplext att laga heller, älskar enkel mat. Gärna något som sköter sig själv i ugnen medans jag fortsätter jobba om jag inte har matlåda. Tänkte dela med mig av receptet på denna magiska örtmajonäs som har blivit en standardsås för mig här hemma. Den används liksom till det mesta, på mackan istället för smör eller som sås eller dressing. Ljuvligt god och väldigt enkelt att göra. Grundreceptet har jag hittat hos Nillas Kitchen (blogg här) som jag sen gjort en egen twist på 😍 Hemmagjord örtmajonnäs 2 äggulor 1 1/2 msk äppelcidervinäger 1 msk dijonsenap 2 dl neutral rapsolja 1 dl kallpressad rapsolja Salt Peppar Örter, färska eller frysta ( Enligt önskemål, jag älskar persilja) Gör såhär: Vispa ihop äggula, Dijonsenap och äppelcidervinäger med en elvisp. Börja sedan tillsätta den neutrala oljan, försiktigt samtidigt som du vispar med elvisp. Nästan 1 droppe i taget ( annars är det lätt att såsen skär sig). När du haft i en 1/2 dl ungefär kan du hälla på mer och mer. Välj själv hur mycket olja du önskar beroende på hur tjock du önskar majonnäsen. Tillsätt tillsist örterna du valt och salta och peppra. Förvara i burk i kylen och Njuuuut 😍 På tallriken käkar jag ugnsrostade grönsaker ( sötpotatis, broccoli, Spetskål, rödbetor och morot) samt en grekisk biff och Blandsallad 😍 Snabbt, enkelt och ljuvligt!