Jag får väldigt mycket frågor om mitt surdegsbak och hur jag gör mina frallor. Jag bakade mycket med surdeg förr, för fyra år sedan ungefär. Sen blev jag gravid med min yngsta och mådde fruktansvärt dåligt. Då dog den och jag tappade den rutinen helt. Förra året startade jag en ny grund och har älskat det sen dess. Jag bakar samma recept som jag alltid har gjort, men numera gör jag frallor istället då jag själv tycker det är gott och väldigt smidigt att bara plocka upp en åt gången ur frysen. Så, nu tänkte jag dela receptet på dessa härliga frallor som ni så ofta frågar efter. Receptet är väldigt enkelt och supersmidigt att göra. Nattjästa Surdegsfrallor 🥖Cirka 9 - 12 frallor beroende på storlek1/4 paket jäst5 dl ljummet vatten1 dl surdegsgrund12-13 dl vetemjöl2 msk olja2 tsk saltGör såhär:1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet så att jästen smälter.2. Tillsätt surdegsgrunden och oljan.3. Häll i vetemjölet och saltet och arbeta ihop degen. Jag personligen uppskattar att ha degen ganska klabbig, tycker brödet blir godast då.4. Lägg över en bakduk och ställ in i kylen i cirka 30 min5. Ta ut degen efter 30 min och vik den försiktigt. Detta kan du upprepa så många gånger du känner för med 30 minuters mellanrum. Kom ihåg att degen inte ska knådas, bara försiktigt vikas. 6. Låt degen vila i kylen över natten. 7. På morgonen, mjöla bordet och stjälp ut degen. Även här ska degen inte knådas utan endast vikas så den får mjöl på samtliga sidor. 8. Dela degen till frallor och lägg dom på en bakplåtsklädd plåt9. Låt jäsa under bakduk i 1 timme. 10. Sätt ugnen på 225 grader och grädda frallorna i 20-30 min. Jag har min ugn på varmluft och jag ställen in en skål med vatten för att få en krispig yta på brödet.11. Låt svalna på galler och njut. Frys in det som blir över och ta upp när du behöver. ENJOY! 🥖