godmorgon kära ni. Vaknade upp med den härligaste känslan i kroppen idag. Jag va pigg. Jag har alltid varit väldigt morgonpigg tidigare men har sen en tid tillbaka känt mig helt slut på morgnarna. Så att lämna den känslan var varmt välkommet tillbaka kan jag lova. Igårkväll satte jag en dubbel sats med surdeg som fått jäsa i kylen över natten och i morse bakade jag 4 stycken lite större surdegslimpor. Huset luktar just nu ljuvligt. Kan säga som såhär, jag försökte länge att få till min egen surdegsgrund. Hela 6 gånger försökte jag men inget hände. Tillslut sprang jag över till grannen och hämtade en del av hennes Greger som idag förser mig med det ljuvligaste surdegsbrödet varje vecka. Åh, det är så gott. Och det receptet jag går efter är GALET enkelt. Det tar inte mycket tid alls, jäser på natten och bli ljuvligt gott. Enda skillnaden jag gör mot receptet är att jag kör hälften Dinkelmjöl och hälften vetemjöl. I denna satsen hade jag även i en del rågmjöl också 😊 Här (Klick!) hittar ni det receptet jag går efter. 😍 Kraam!