Kvällens kära ni! Äntligen. Här kommer inlägget med recepten från vår nyårsmiddag. Vi käkade ju tapas här hemma och jag kan säga såhär. det blev så gott att Rasmus knappt rörde sin chark och sina ostar. Snacka om att lyckas. Jag har INTE kommit på recepten själv och har länkat nedan till de olika grymma bloggarna jag hittat dem på. Jag hoppas verkligen ni testar! och jag vart positivt överraskad av just Oatlys PåMackan (vegansk färskost). Jösses så god den va! Till detta serverades ett hemmagjort vitlöksbröd ( rostbröd, veganskt smör och vitlök) och oliver. Alltså det vattnas i munnen. Detta ska jag käka i helgen igen! Njuuuut hörrn! Dessa två recept nedan kommer från Javligtgott.se. En grymt bra blogg med mängder av härliga vegetariska och veganska recept! Vitlöksfrästa champinjoner 200 g små skogschampinjoner 1 vitlöksklyfta 2-3 msk färsk hackad persilja 1/2 dl god olivolja salt 1/2 tsk citronjuice Gör såhär: Skölj av champinjonerna och skär sedan av foten på svamparna. Stek på medelhög värme i olivolja med salt och peppar. När svampen börjat få gyllenbrun färg hackar du vitlök och tillsätter sedan det i pannan med ännu lite mer olivolja. Fräs en stund till och pressa sedan över citronjuicen. Sist av allt, lassa upp dessa godingar i en trevlig skål och toppa med färsk persilja. Klart! Färskostfyllda småpaprikor med vitlök 5 st småpaprikor i olika färger Ca 1/2 burk vegansk färskost ( jag använde Oatly PåMackan) 1 vitlöksklyfta 2 msk hackad persilja 2 msk olivolja salt och peppa Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader och skölj paprikorna och skär sedan av toppen. Gröp ur kärnhuset på vardera paprika så gott det går. Lägg sedan paprikorna på en ugnsplåt och häll över 1 msk olivolja och lite salt och peppar. Rör om så oljan fördelas på samtliga paprikor och låt sedan paprikorna vara i ugnen i cirka 10 minuter. De ska ha mjuknat lite och fått färg. Ta sedan ut dem och låt de svalna. Under tiden blandar du en halv burk PåMackan med hackad eller pressad vitlök, hackad persilja, 1 msk olivolja, salt och peppar till en ljuvlig röra. Fyll varje paprika med med fyllningen och lägg på ett fat. Ät och njut! Nedan recept har jag hittat hos Vegomagasinet.se. Klickar ni på länken finner ni ännu fler härliga recept på tapasrätter :D Ljuvligt god paprikaröra 2 röda paprikor 1 gul paprika ½ dl olivolja 2 msk finhackad persilja, fryst går bra ½ rödlök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad salt svartpeppar Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Halvera sedan vardera paprika och ta bort kärnhusen. Lägg paprikorna med snittytan nedåt på en plåt. Låt paprikorna gräddas i ugnen mellan 20-30 minuter. (Skalet ska bli svart). Ta ut de brända paprikorna och lägg ner dem i en skål täckt med plastfolie. Låt sedan svalna tills de blivit så passa svala att du kan hantera dem med händerna. Dra av skalet på paprikorna och hacka sedan paprikaköttet fint. Blanda sedan paprikabitarna med resten av ingredienserna. Detta va grymt gott ihop med hemmagjort vitlöksbröd! MUMS! Ett favoritkonto på Instagram och en ny favoritblogg att hitta recept på. Receptet nedan kommer från Veganskmatlada.com. Spana absolut in den!! Vegansk matlådas favvopotatis 8 mellanstora potatisar 4 msk olivolja Salt, citronpeppar 2 dl grönsaksbuljong (eller 2dl vatten och 1 tsk fond) Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i kvartar och lägg på en plåt. Ringla över salt och peppar och låt sedan vara i ugnen i ca 45 minuter. Blanda till buljongen. Häll sedan över buljongen på plåten inne i ugnen och sänk temperaturen till 150 grader. Rosta ytterligare 45 minuter. Serveras sedan med den ljuvligt goda majonnäsen jag tipsar om nedan :D Jag köpte FoodPharmacys kokbok tidigare i höstas och har använt den såå mycket. Där i finns så mycket smarriga recept och denna såsen är något jag gör nästan varje vecka! Receptet hittar ni här (Klick!) FoodPharmacys majonnäs 1 dl osötad sojadryck 1 msk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 2-2 1/2 dl mild kallpressad rapsolja salt & nymalen svartpeppar + 1-2 nävar färska örter (valfritt men gott)(exempel basilika, persilja) Gör såhär: Mixa ihop sojadrycken, senap och vinäger med en stavmixer. Tillsätt oljan långsamt,i en fin stråle, samtidigt som du fortsätter mixa till en tjock majonnäs. Tillsätt mer olja för en fastare majonnäs. Blanda sedan i salt och peppar plus eventuella örter för en örtmajonnäs. Denna är ljuvligt god till typ allt. Jag har haft den till rödbetsburgare, till potatisen ovan, till vegoburgare. MUMS!